hu en
2017. November 29. 14:52  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Marko Nikolics: "Védekezésben nagy hibákat követtünk el"

A két vezetőedző értékelte a Vác - Vidi kupameccset.

Marko Nikolicsot a mérkőzés után több sajtóorgánum is megkérdezte, az alábbiakban a kérdéseket és a válaszokat is közöljük. 

Akárcsak tavaly, a Videoton FC idén is egy alacsonyabb osztályú csapat ellen búcsúzott a Magyar Kupában. Lehet, hogy már a Ferencváros elleni rangadó járt a fejekben? 

Nem hiszem, hogy ez volt az oka. Nem volt könnyű felkészülni a meccsre, hiszen kemény pályán játszottunk egy jó ellenféllel. Mindeközben pár játékost tartalékolni szerettünk volna az FTC ellen, hiszen az idény vége felé járunk. Az én felelősségem is megvan az eredményben, hiszen lehetőséget adtam néhány játékosnak, akikben bíztam, hogy kezelni tudnak egy másodosztályú ellenfelet. Sajnos nem voltunk ma jobbak, mint az ellenfelünk. Ez a kilencven perc egy jó üzenet minadannyiunk számára azzal kapcsolatban, hogy nagyobb, jobb keretre lesz szükség ahhoz, hogy a jövőben Európában, a kupában és a bajnokságban is sikeresek legyünk. 

Lehet azt pozitívumnak tekinteni, hogy akkor most már csak a bajnokságra kell koncentrálni? 

Sosem pozitív egy vereség, nem szeretek veszíteni. Nem is tudom, hogy vezetőedzőként mikor veszítettem a kupában utoljára. Egyáltalán nem látom ezt pozitívnak, de az tény, hogy most már egyértelműen a bajnokságra kell koncentrálnunk, arra, hogy ott sikeresek legyünk. 

A második félidőben már Lazovics, Géresi és Nego is a pályán volt, mégis akadozott a támadójáték. Mi volt ennek az oka? 

Ez nem ilyen egyszerű. Hiányzott ma például Juhász, Pátkai, Stopira... ez egy csapatsport. Olyan nincs, hogy felrakom a pályára Lazovicsot és már nyertünk is. Néha az emberek azt gondolják, egy emberen múlik minden, de ez nem így van. Nem a támadójáték miatt veszítettünk, hanem mert védekezésben nagy hibákat követtünk el. 

Hogyan készülnek a Ferencváros ellen ezek után? 

Ugyanúgy készülünk, ahogyan eddig. A bajnokságban vezetünk három ponttal, a téli elsőségért meccselünk a Ferencváros ellen. Természetesen meg szeretnénk nyerni a szombati rangadót. 

Nem gondolja, hogy a bajnokikon mutatott jó teljesítmény után kicsit félvállról vették a mai találkozót a játékosok? 

Nem láttam rajtuk, hogy könnyedén vették a meccset. Hiányzott a taktikai minőség, ezért és a nagy hibák miatt veszítettünk. Hibáztunk a helyezkedésben, nem mindig volt meg a taktikai fegyelem, ezért veszítettünk. Volt több jó mérkőzésünk sorozatban, de a mai találkozó nem sikerült.

Horváth Károly:

"Maximálisan pozitív volt minden játékos hozzáállása, egy csepp félsz nem volt senkiben. Az összes labdarúgónk mert futballozni, elhitte, hogy nagy tettekre képes és ez meghozta a sikert. Nem emelnék ki egy játékost se, az egész csapat és az egész stáb kimagaslót nyújtott a mai napon, illetve az erre a mérkőzésre való felkészülés során. Nem kapkodtunk, nem voltunk idegesek, nem voltunk ingerültek, átgondoltuk, hogy semmiféle veszítenivalónk nincs. Semmi különleges dologgal nem készültünk egyébként az összecsapásra, de természetesen a Videoton FC-t ismertük és még jobban fel is térképeztük. Tudtuk, hogy Magyarország egyik legjobb csapatáról van szó, bár az kissé meglepetést okozott, hogy nem a legjobb összeállítással szerepeltek a mai napon. Igyekeztük ezt meglovagolni és úgy érzem, sikerült is."

CÍMKÉK
2017-2018 Magyar Kupa Vác FC - Videoton FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek